Våra bastu

Att basta i en infraröd bastu är mycket behagligt. I en infraröd bastu är det du som bastar som värms upp och inte den omkringliggande luften som i en traditionell bastu.
I en traditionell bastu är det först luften som skall värmas upp för att sedan värma upp dig som bastar. Att inte luften värms upp i en infraröd bastu gör den mkt behagligt att vistas i.
Det är lätt att andas och du kan basta med dörren lite öppen och ändå få full effekt.
Infrarödbastu är det perfekta alternativet på bastu där alla kan trivas.
I den infraröda bastun får kroppen en djupare uppvärmning och du svettas 2-3 ggr mer än i en vanlig bastu.
Den djupa uppvärmningen av kroppen leder till ett ökat blodflöde genom vidgade blodkärl och stimulerad hjärtverksamhet. Med detta följer en mängd hälsofördelar.
Har du problem med hud leder, värk i kroppen eller stelhet då kan en infrabastu ge effektiv hjälp.

Ångbastu är en mild variant av bastubad som badas i 45+ C, vilket många upplever som en behaglig badtemperatur. Denna temperatur i kombination med en kontinuerlig och automatisk tillförsel av ånga ger 45–60 % luftfuktighet i ditt basturum. Resultatet blir ett mjukt, härligt klimat som både stora och små bastubadare kan njuta riktigt länge av. Precis som med det traditionella bastubadet ger din ångbastu samma sköna känsla av ren och fräsch hud, samtidigt som det skänker ro och vederkvickelse åt alla sinnen.