Våra massagebad

Puls massage

Vårt nya pulsmassagesystem finns som standard i vårt spa PULSE men kan beställas till alla våra modeller. Detta är ett elektromagnetiskt system med 5 olika massageprogram och 9 olika intensiteter. 6 st massagemunstycken monteras i ryggen på ett av sätena och ställs sedan in med en separat panel på sargen. Pristillägg för detta system på övriga spa är 8900 kr. Notera att det är en beställningsvara.

Kontrollsystem

Vårt nya kontrollsystem finns som standard på vår Moon serie. Detta system är enkelt att hantera och har en stor tydlig display (10 x 5 cm) som syns bra även i starkt solljus. Många inställningsmöjligheter som timer för filtercykler mm. Andra system kan beställas som tillval.

Touch kontrollsystem med Wifi

Vårt nya kontrollsystem med touchpanel finns som tillval i alla serier serier. Detta system är enkelt att hantera och har en stor tydlig display (10 x 5 cm) som syns bra även i starkt solljus. Många inställningsmöjligheter som timer för filtercykler ljusterapi modeläge mm.  Wifi ingår alltid när man väljer detta system.

Lucite

Vilken akryl som används i ett spa är en av de viktigaste saker man ska fråga sig när man ska köpa ett spa.

Vi använder oss av Lucite i alla våra spa och simspa.

Lucite är ett unikt amerikanskt antibakteriellt plastmaterial som även kallas plastglas. Detta material har en hög densitet vilket innebär att bakterier inte får fäste och gör att ditt spa kommer att se fräscht ut i många år. Detta material används till största delen bara av de mest exklusiva tillverkarna.

3 Års garanti på plasten

Vi har dessutom ett av marknadens tjockaste plastskikt, upp till 8mm. Normalt är 5-6mm. Detta gör att våra spa blir stabila och aldrig sviktar.

Elektrisk kontrollbox

Våra större spamodeller levereras med inbyggd elektrisk box som förenklar, gör det säkrare och lättare att serva och installera våra spa. Separerar eldelen från övriga spat

Jets/ventiler/slangar

JETS/ VENTILER

Vi använder till största delen Jets och ventiler från den amerikanska tillverkaren CMP vilka har en lång erfarenhet av kvalitativa jets för massagebad runt om i världen. CMP är kända för för en kraftfull massage, samt väl tilltagna lim-nipplar vilket säkerställer läckagefri montering. Vi använder även rostfria jets som innebär att kullager är i rostfritt

Vi använder både roterande Hydromassage-jets, ställbara Power- jets samt Punktmassage-jets för akupunkturkänsla.

SLANGAR

Slangen vi använder är en antibakteriell siliconslang som även används i matindustrin. Allt för att hålla vattnet klart och rent längre.

Pumpar

Vi använder pumpar från en av väldens största pumptillverkare.

En separat cirkulationspump (gäller ej JANUS) för att säkerställa en konstant filtrering är standard i våra spa.

Våra Jetpumpar är alltid på minst 2-3 hp och alltid 2-3 st (gäller ej JANUS) vilket gör att massagen är kraftfull och konstant. Massagen kan sen justeras både via våra luftventiler och våra justeringsventiler.

En cirkulationspump håller normalt 1-3 år och en Jetpump häller normalt 2-5 år.

Isolering

SA spa använder sig av en flerskikt- isolering i alla våra Galaxie och Star modeller, vilket innebär att vi kan utnyttja värmen från pumpar för att uppehålla en god ekonomi i ert spa. Vi har ca 40-60 mm PUskum direkt på karet (de flesta andra spa på marknaden har bara 5-15mm) för att hålla badet varmt och dessutom har vi 35 mm Miramat isolering i ytterväggar för att behålla värmen även utanför själva karet.

För simspa ligger vid normal användning kostnaden på ca 750-800 kr per månad i genomsnitt.

Vi har även en bärande ram i rostfritt stål för stabilitet samt en fästram för ytterpaneler och golv i antimögelbehandlat tryckimpregnerat trä.(svart eller grön) Denna träram är fastmonterad i stålramen.

Viktigt vid inbyggnad är att alla sidor med elektronik går att komma åt för en eventuell service eller reparation. ( se datablad under DATABLAD/MANUALER för respektive modell vilka sidor som har elektronik)

Balboa WiFi

WiFi kontrollerat Balboa styrsystem som gör att du har koll på ditt spa vart i världen du än befinner dej via din Iphone eller Android

Finns normalt som lagervara på ANDROMEDA och COSMOS men kan även beställas till övriga Spa

Microsilk

Microsilk systemet (hydrotherapy) från BALBOA som motverkar rynkor och andra ålderstecken samt mjukar upp stela leder och muskler. Mikrosilk visar också på tydlig symptomlindring vid eksem och psoriasis. Mikrobubblorna ökar syrenivån i vattnet med upp till 70%- mer än 13mg/L. Den ökade syrenivån gynnar huden i och med att de mikrosmå bubblorna bokstavligt tränger sig in i hudens porerSamtidigt ökar mängden av anjoner (negativt laddade joner) i vattnet. Överstiger anjonerna en koncentration på 50.00 joner/kubikcentimeter har det, enligt forskarna, en terapeutisk verkan på huden. MicroSilk® får antalet anjoner att överstiga 80.000 joner/kubikcentimeter.

Finns som standard i vårt VINTERGATAN bad men finns för beställning till alla våra spa.

För mer information: http://www.balboawatergroup.com/MicroSilk2